Analiza regională privind situația antreprenorială în rândul tinerilor în Regiunea Sud-Est – PTIR

În cadrul proiectului “NEXT LEVEL – Oportunități de integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor NEETs din Regiunea Sud-Est” (cod mysmis 154286) implementat în perioada 29 Iunie 2022 – 28 Decembrie 2023 de către Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE) a fost realizată “Analiza regională privind situația antreprenorială în rândul tinerilor în Regiunea Sud-Est“.

Analiza are rolul de a evidenția situația antreprenorială în rândul tinerilor în Regiunea Sud-Est, inclusiv prin prezentarea rezultatelor obținute de tinerii NEETs care au participat în prezentul proiect.

Prezenta analiză a fost realizată prin utilizarea informațiilor și cunoștințelor obținute în mod direct prin chestionare și prin realizarea activității de “cercetare de birou”: consultare de surse secundare de informații.
Chestionarele au fost completate de 8 tineri NEETs din Regiunea Sud-Est care au beneficiat de ajutor minimis pentru înființarea unei noi afaceri prin intermediul proiectului.

Analiza va fi diseminată către instituții, ONG-uri și alți factori de interes, astfel încât analiza va putea fi utilizată în scopul susținerii inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor NEETs, la nivel național și pe termen lung, asigurându-se astfel sustenabilitatea proiectului.

DESCARCĂ: Analiza regională privind situația antreprenorială în rândul tinerilor în Regiunea Sud-Est